'Cause everytime I close my eyes I think of you.

Söndag, sista dagen denna vecka, sista dagen denna helg. Veckan som kommer bjuder på en del, imorgon är det skola och jobb som gäller, på tisdag är det dags för halkan, på onsdag är det skola och plugg, sen är det torsdag vilket innebär skola och årets fest - min valborgsmaskerad!!! Just nu sitter jag på jobb, coachning varje lördag och söndag ju. Ikväll ska jag tyvärr inte ha söndagstradition med Pancho. Han ska nämligen pilla med sitt projektarbete, (thank god att mitt är done) och jag ska betala telefonräkning, betala på resan, samt fixa inbjudningar till valborg och student. Flitiga Natalie är i farten med andra ord. I fredags var jag också flitig och gick upp klockan sex, jag var nämligen med Ola på sjukhuset och efter det lunchade vi med daddy. Emil mötte upp oss senare och det blev en del shopping. Stekiga brillz, skoimpregnering och bästa utklädnaden till Ola, alkohol till mig, samt mat till vår matlagning. Kycklingfilé, hasselbackspotatis och Café de Paris-sås bjöd vi på och det blev uppskattat. Sen såg vi Gran Torino och jag grät självklart en skvätt. Jag tackar för en himla mysig fredag. Perfect! Igår jobbade jag och efter det stack jag & Ola till Sandra Nielsen och hennes 19-års middag/förfest. Extremt god thaimat och en del dricka för min del, men tyvärr följde vi inte med ut sen utan vi åkte inom Hemmakväll och köpte godis för att sedan mysa hemma hos honom. Morgonen blev helt klart bäst och nu sitter jag här på jobb. Måste återgå men uppdatering kommer i veckan.

SMACK!


Just one look at you
and I can tell that we
click so perfectly.
But how can I put into words,
the way you make me feel inside?
Butterflies, goosebumps, euphoria,
putting my emotions to work.

Die bitches die!

People can take everything away from you, but they can never take away your truth!


Mer stöd åt de sällan nämnda och ofta bortglömda brottsoffren!

Tänk dig att du nyss tagit farväl av din mamma eller pappa, den människa som faktiskt skapat dig och ska finnas där för dig i vått och i torrt. Det är inte så att ni ses till middagen ikväll utan nästa gång ni ses, om ni ses, är bakom höga murar med taggtråd. Sorgen, skulden och skammen är stor och att bearbeta detta ensam är svårt, mycket svårt. Enligt Kriminalvårdsstyrelsen och Socialstyrelsen är det dock mellan 8000-10 000 barn i Sverige varje dag som har förälder eller föräldrar bakom lås och bom. Ofta står dessa barn ensamma och har problem med att bearbeta sina känslor. Det behövs därför definitivt mer stöd åt de sällan nämnda och ofta bortglömda brottsoffren!

Jag anser att barn till frihetsberövade föräldrar är just brottsoffer, man ska komma ihåg att även om barnen kanske inte själva direkt var utsatta för den kriminella handlingen så innebär det inte att de inte bör ses som brottsoffer, de föll ju offer för brott och får dras med konsekvenserna av brottet. Och som vi vet är brottsoffer en riskgrupp när det gäller att själva snubbla in i det kriminella träsket. Ilskan och känslan av att ha blivit sviken kan alltså bilda ett hat som gör att kriminaliteten sätter igång. Finns där inte heller någon som förklarar för barnen att det föräldrarna gjort är fel så kan det i sin tur innebära att barnen näst intill tycker att kriminella handlingar inte är så farliga, man kan börja acceptera mer helt enkelt.

Föräldrarnas roll är också central. Om föräldrarnas möjligheter att ge barnet god omsorg är begränsad till exempel på grund av missbruk eller frihetsberövning påverkar det självklart barnets risk för att utveckla kriminellt beteende. Så barn med frihetsberövade föräldrar behöver mer stöd för att bearbeta sorgen, skulden och skammen. Samarbetet mellan kriminalvården och socialtjänsten behöver därför bli mycket bättre. Anstalterna anmäler i dag inte till socialtjänsten om de får reda på att ett barn far illa eller behöver stöd. Det måste förändras så att alla barn får det stöd de faktiskt behöver!

Depression bland unga ökar dessutom ständigt och orsakerna till depression kan vara många. Ofta har den som blir deprimerad en sårbarhet i samband med motgångar och stress. Det kan t.ex. bero på att man haft det jobbigt länge med mycket bråk och konflikter i sin familj. Miljön, den man växer upp i med skola, familj och människor som finns runt omkring en har även den en stor betydelse för hur väl man hanterar motgångar. En trygg och stabil grund kan göra att en person inte får en depression. Därför är det viktigt att fånga upp barn till frihetsberövade eftersom de ofta upplever frihetsberövningen som en kris och hamnar i riskzonen för depression. Man måste få de att känna trygghet och stabilitet när allt har rasat. Gör man detta kan man minska riskerna för depression och få barnen att blicka framåt. Fångar man inte upp dessa barn kan det bland annat leda till koncentrations- och inlärningssvårigheter som sedan präglar barnets framtid.

En negativ sida är att det kostar mycket att ge stöd åt alla. Det finns så mycket annat som står högre upp på prioriteringslistan.

Men då kan jag tala om att det kommer bli ännu högre kostnader för att ta hand om problematiken i efterhand, att ha dessa bortglömda barn i fängelse senare i livet kostar och att ta hand om deprimerade unga kostar det med. Det är därför bäst att jobba förebyggande för att få bort kriminaliteten och ohälsan. Vi måste prioritera dessa utsatta barn helt enkelt!

Mitt förslag är att alla anstalter bör ha personal med särskild kunskap om barn och hur man bemöter dem i dessa jobbiga situationer. Enbart en anstalt i Sverige har personal med sådan utbildning och endast hälften av alla anstalter uppger att de har regler kring barns besök. I övrigt har inga anstalter någonsin uppgivit att det finns särskilda föreskrifter för barns besök. Alla anstalter bör dessutom ha minst en besökslägenhet som är anpassad för barn, men endast hälften av alla anstalter har en sådan lägenhet idag.

Att prata i telefon är också väldigt viktigt för barn som inte kan träffa sina föräldrar varje dag, särskilt för att få de att känna mindre sorg. Ett sätt att se till barnets behov är att låta han/hon ringa till sin förälder på anstalten, men endast hälften av anstalterna i Sverige säger att de intagna får ta emot samtal från sina barn. Det framgår att samtal från barn ibland behandlas på samma sätt som alla externa samtal. Det drabbar självklart barnen negativt. Telefontiderna för frihetsberövade föräldrar bör därför också vara mer flexibla än vad de är idag. Barnen ska inte behöva avstå från fritidsaktiviteter för att kunna prata med föräldern vid särskilda tider. Framför allt ser vi att det behövs mer resurser för att ge mer stöd.

Barn till frihetsberövade föräldrar är en utsatt grupp. Det finns i dagsläget inte särskilt mycket forskning om dessa barn. Vi vet alldeles för lite om hur barn påverkas av att ha frihetsberövade föräldrar. Men det vi vet är att barn med frihetsberövad förälder ofta känner en stor sorg blandat med skuld och skam, speciellt om barnen inte får det stöd de behöver. De är en riskgrupp för kriminalitet, föräldrarnas frånvaro påverkar riskerna negativt och depression kan bli ett faktum. För att förebygga brott och ohälsa krävs mer stöd åt de sällan nämnda och ofta bortglömda brottsoffren!

I love you all over me.

ÄNTLIGEN!
NU ÄR DET OFFICIELLT!
NATALIE MÅNSSON
IS DONE AND DONE
MED PROJEKTARBETET!

Det argumenterande talet i Svenska C ligger dock och tynger, men optimism is the shit! Helgen har bestått av fest, jobb, fest och jobb. Där emellan har det varit mys mys mys. Med andra ord kunde helgen inte ha varit bättre. Tack! Jag tänkte mest skriva att jag lever, dock lever mina ögon just nu ett eget litet liv, jag kämpar in i det sista med att hålla de öppna nämligen. Sängen ropar på mig, först ska jävlen bäddas upp också bara.
God natt & sov gott.

 
  

Ljudet av ett hjärta behöver ljudet av ett annat hjärta.

Det är lördag och jag vet att min uppdatering varit under all kritik nu, men nu har jag ett par minuter över. Det var en hektisk vecka, som så många förr. Dock kan jag ärligt säga att jag aldrig haft en sådan ångest inför någonting inom skolan som jag haft inför projektarbetet. Nu är det snart dags dock. Måndag är domedagen. Wish me luck! Trots denna ångest har jag haft fina dagar, mycket tack vare en viss person, tack Ola!

Helgen inleddes igår med fest hos Sandra. En nysolad Natalie med hippie/indian-band gick hand i hand med sin snygga pojkvän dit. Det blev en trevlig kväll med en hel del dricka och lite dirty dancing också. Sen kom taxin lite efter två med destination Lindeborg. En del är flitiga och jobbar varje lördag ju. Dessutom lockades jag av en mysnatt, vilket det blev också, en extremt mysig natt! Vaknade bredvid Ola idag och efter lite mys och frukost tog jag mig till jobb. Här sitter jag nu och vid sextiden blir jag hämtad och vi åker till Oxie för grillning hos Olof. Innan dess ska jag duscha och fixa mig, det blir även lite runway på mitt rum. Nä mycket mer har jag inte att berätta faktiskt. Imorgon ägnar jag hela dagen på jobb och sen blir det en massa plugg efter det, usch! Sånt är livet dock, nu måste jag fortsätta vara flitig.

SMACK!


Hey love, I won't hurt you.
Night will come and go.
I won't hurt you.
You'll never dream alone.

You sure make everything else seem so small.

Mitt allra sista lov är över. Nu är det dags för de sista veckorna och dagarna innan sommaren. Längtan är verkligen stor! Idag jobbade jag samtidigt som dagssäljarna, lördagstjejerna jobbade nämligen och dem coachade jag. Utan att lämna ut mig/oss för mycket, så kan jag berätta att dagen var både påfrestande och väldigt underbar på samma gång. Detta trots mina fjuttiga tre timmar till sömn natten till idag. Jag var på g i alla fall, minst sagt. Väl hemma vid halv sju hade jag fortfarande svårt att släppa allting, vilket jag vet att någon annan också hade. Twilightstory med kodord. Jag älskar dig! Jag lyckades även dra på mig huvudvärk idag, men när jag & Gummsi bestämde oss för att gå en runda hjälpte det lite. Har efter det läst intervjun med mig som journaliststudenten skrivit klart. Blödig som jag är rann tårarna en del. Nu ligger jag här, har nyss avslutat ett samtal med Ola, över en timme långt blev det faktiskt, sen skulle han nanna och jag måste plugga. Därför tänkte jag säga adjöken så kommer det mer uppdatering i veckan.
SMACK!


I wanna give every part of you the attention it deserves.
I want to take it slow, get you in the mood,
'cause the clock's not gonna turn.
We've been waiting for a couple of weeks
and I know we shouldn't rush.
There's no one here but us.

I don't want this to die,
don't want to ever forget this night.
To hurry you would be a crime.
Let's take our time,
let's take our time.

Something so right when I hold you,
I don't want to ever let you go.
When you whisper in my ear,
all the things you want to do,
this sensation starts to grow.
I dreamt about it every day and night,
never thought that it'd come true.
Now it's just me and you.

I don't want this to die,
don't want to ever forget this night.
To hurry you would be a crime.
Let's take our time,
let's take our time.
I don't want this to die,
don't want to ever forget this night.
To hurry you would be a crime.
Let's take our time.

I don't want this to die,
don't want to ever forget this night.
To hurry you would be a crime.
Let's take our time,
let's take our time.

Let's take our time.
Let's take our time.
Let's take our time.

You'll be the prince and I'll be the princess.

It's a love story, baby just say yes.

Då var det söndag och imorgon är det sista dagen på mitt allra sista lov. Galet! Dock ska Natalie pallra sig upp vid sju för att jobba hela dagen. Den 25de var månad klagar man inte så varför göra det nu? Jag jobbade idag också så jag bör få bra med kosing. Imorgon jobbar jag samtidigt som dagssäljarna, lördagstjejerna ska nämligen jobba imorgon och dem ska jag coacha. Det betyder att Ola också är där och honom ska jag strax laga lassagne till eftersom han måste stressa bort till första hemmamatchen efter jobb. Jag är smått avundsjuk eftersom jag inte ska gå, men jag hoppas att vi kan gå på nästa hemmamatch istället. Det har i varje fall varit en bra helg. Det började med firande av Linda på Jensens och efter det tog jag bussen till Lindeborg för att träffa Ola & Emil. Igår sov jag och Ola länge för att sen äta påskmiddag med hans familj. Det var hur trevligt som helst och vår mysiga kväll igår var verkligen precis vad som behövdes. Jag älskar dig massor! Efter jobb idag hämtade Pancho upp mig och vi grillade borta på Kirseberg med massor av peeps. Det blev dock alldeles för kallt och vi tog bilen till mig efter en stund. Nu ligger vi och kollar Wipeout + Sanningens ögonblick, precis som alla andra söndagkvällar, ja man ska hålla på traditionerna. Imorgon blir det som sagt jobb och efter det måste jag verkligen ta mig i kragen och pilla massor med projektarbetet bl.a. Ja det är smällen man får ta om man låtit det ligga hela lovet. Jag ska absolut inte klaga, det är trots allt endast 51 dagar kvar till studenten och tiden går fort när man har roligt. Jag har roligt och jag är lycklig. Mums på det.

Nu ska jag återgå till Pancho och sen ska jag ställa mig framför spisen.
Puss & kram.


And I don't know how it gets better than this,
you take my hand and drag me head first, fearless.
And I don't know why but with you I'd dance,
in a storm in my best dress, fearless.

Would you tell me how could it be any better than this?

Det är äntligen fredag och helg, solen skiner dessutom på. Det är lite bittersweet måste jag dock säga, det är nu endast få dagar kvar på mitt allra sista lov och även om jag är lycklig så finns där självklart saker som kunde varit bättre, så kommer det nog alltid att vara. Jag har dock lärt mig att vara lycklig över vad jag har och inte olycklig över vad jag inte har, så jag ska leva som jag lärt helt enkelt. Steg upp vid elva idag, duschade och åt sedan frukost i bikini ute i trädgården. Det känns verkligen att det närmar sig sommar och allt vad nu det innebär. Hela studentveckan trånar jag efter och sen en sommar i Malmö med de allra bästa guldklimparna och världens bästa pojkvän. En vecka på Magaluf blir det också med alla brudarna, mums!

Nu tänkte jag ta tag i nuet. Drömmar om framtiden får vänta och det förflutna är ju det förflutna.
Har dessutom massor att göra dessa sista lovdagar innan slutspurten startar.
Puss & kram.




All night show with just you and the crowd,
doing tricks you've never seen.
And I bet that I can make you believe,
in love and sex and magic.
So let me drive my body around you,
I bet you know what I mean.
'Cause you know that I can make you believe,
in love and sex and magic.

Alla vill till himmelen men ingen vill dö.

Idag är det torsdag, det känns verkligen inte som en torsdag dock. Jag sitter här på jobb och tjänar kosing, men jag måste ju erkänna att det alltid är roligare att göra av med pengarna än vad det är att tjäna ihop dem. Igår gjorde jag av med en del, det blev förfest delvis hos mig, men sedan även hos Gummsi. Vid elvatiden körde älsklingen in oss till Étage och där blev det som det var tänkt, en massa skakande på dansgolvet och häng i baren. Minns inte riktigt när jag tog jackan från garderoben för att bege mig hemåt men vi fick skjuts av P.D. i varje fall vilket var både snällt och skönt. När jag sen klev innanför dörren däckade jag direkt.

Idag öppnade jag ögonen kvart över elva och fick med huvudvärk kliva upp ur sängen. Det var dags för körlektion halv två och gissa vem som fick köra den rosa cabben i det varma vädret. Yäsåx det var jag det ;p Därefter fick jag bytat min strejkande plattång och nu sitter jag då här på jobb och när jag slutar ska jag ta mig hemåt och se vad kvällen har att bjuda på. Imorgon ska jag iväg och fira Linda som fyllt 22 år gammal och efter det ska jag ta mig hem till Ola. På lördag är jag fri från jobb och det blir lite påskmiddag hemma hos Ola med hans släkt och vänner. Både söndag och måndag spenderas på jobb, förutom söndagkvällen som spenderas med Pancho of course. Ja det får gärna bli helg nu faktiskt, jag ser fram emot den som vanligt.

Nu ska jag återgå till jobbandet, på återseende!
SMACK!

Hit the floor.

DET ÄR ONSDAG OCH BRUDARNA SKA TILL ÉTAGE!!!

Just nu sitter jag halvklar i mitt fodral och är riktigt taggad! Jag ska bara sminka mig och platta mitt hår. Dagen började med en runda på stan med Sara Nilsson & Jennie Ström, vi sprang ut och in i affärer och letade efter allt möjligt men samtidigt ingenting. Igår hittade jag ju världens snyggaste jeansjacka när jag var med Sanna & Stephi. Great catching up måste jag säga. Dessutom åt jag på Mando med älsklingen och efter det såg vi Slumdog millionaire. Mysfaktorn var hög, jag älskar dig massor! Nu sitter jag då här och väntar på mina kumpaner, vi ska skaka som fan på dansgolvet ikväll och baren blir en kär kompis också. Yäsbåx!

Big Ali ft. Dollarman - "Hit the floor" spelas högt just nu och stämningen är på topp. Vi tänkte faktiskt börja korka upp nu, brudarna kom nyss. Ha en trevlig onsdagkväll peeps. Puss & kram.


There in my rearview mirror disappearing now.

Det är måndag, helgen är visserligen över, men jag har nu mitt allra sista lov, sjukt men underbart är det. Lördagen var riktigt mysig och igår var en bra dag det med. Jag jobbade igen och efter det hämtade Pancho upp mig. Det blev sourcream and onion med franska örter framför Wipeout och Sanningens ögonblick. Tyvärr kom jag i säng ganska sent, låg sömnlös på sängen ett bra tag. Imorse var jag dock uppe med tuppen för en körlektion, stötte på Therese efter det och vi tog en glass i solen. Nu ligger jag här och lyssnar på Taylor Swift och hennes extremt mysiga låtar. Jag kan säga att jag är riktigt lycklig, jag har det underbart bra och nu har solen dessutom tittat fram många dagar och fler lär det ju bli. Tyvärr är dock besvikelsen över en viss person stor. Lögner, falskhet och sen vänder du ryggen? Du känner mig utan och innan och vet allt om mig, verkligen allt. Men det är inte min förlust eftersom det inte är mitt beslut. Jag har massor av personer runt omkring mig som ideligen får mig att både le och skratta. På tal om massor av personer, (och för att byta samtalsämne), jag börjar få lite smått panik över min gästlista till min studentfest. Jag försöker skära ner det till 50 personer så att jag kan visa den för mamma och få ut inbjudningar snart. Det är en av sakerna som står på listan idag. Listan är lång vill jag lova och eftersom klockan snart slår tolv kanske jag ska ta itu med den?

Jag avslutar med att säga att jag älskar dig massor älskling v


It's two a.m.
feeling like I just lost a friend.
Hope you know it's not easy, easy for me.
It's two a.m.
feeling like I just lost a friend.
Hope you know this ain't easy, easy for me.

I can't keep my eyes off of you.

Då var det lördag, lördagen den 4de april. Grattis till oss älskling v

Sist jag skrev var nog i tisdags om jag inte har helt fel för mig. Då berättade jag ju om hur bra veckan hade startat. Den fortsatte i samma anda faktiskt. I onsdags började jag 14.20 och hade en lektion, efter det träffade jag Andreas för en bit mat och pratade en massa. I torsdags började jag 12.50 och hade en lektion, efter det käkade jag, Alex, Therese & Jenny på Grafitti och sen såg vi Destination Inspiration tillsammans med Izzi & Sara. Tyvärr kunde inte Ola följa med som planerat, men som sagt, det kommer fler tillfällen. Efter musikalen gick jag & Sara bort till Yamato och tog en cider med Sandra, Marika & André. Det blev ett MAX-mål efter det och sedan fick jag skjuts hem av Marika. Tack för allt alla guldklimpar!

Igår vaknade jag upp till en skinande sol och en burrande mobil. Underbara studiedag och lov! Gummsi & jag bestämde oss för att ta oss till Entré, där strövade vi omkring i någon timme och käkade sen China box på trappan ute i solen. När jag kom hem fixade och donade jag innan Ola kom och åt med familjen. Det blev en mysig kväll efter det med Pursuit of happiness och en massa kyssar. Tack för det älskling =) Efter jobb idag blir jag hämtad och sen firar vi lite ensamma och lite med andra. Perfekt! Imorgon är det dags att jobba igen, men innan dess blir det frukost i stan. Efter jobb imorgon har jag & Pancho vår traditionella söndagkväll med krängning till Wipeout & Sanningens ögonblick. Helgen blir alltså en underbar helg!

Nä nu är den första rasten avklarad och jag ska återgå.
Puss & kram!